De zorgboog

De zorgboog - Brandmeldinstallatie

De brandmeldinstallatie in woonzorgcentrum de Berken te Milheeze (voor een groot deel in gebruik door de Zorgboog) was inmiddels 18 jaar oud. Er deden zich in deze installatie steeds vaker problemen en storingen voor. Voor de installatie waren ook geen reserve onderdelen meer verkrijgbaar.

Securicon heeft in opdracht van Goed Wonen uit Gemert (eigenaar van het pand) deze brandmeldinstallatie vervangen. Doordat het gebruik van dit gebouw verschillend is (zowel wonen met zorg als geheel zelfstandig) diende de nieuwe installatie flexibel te zijn.

We hebben er dus voor gekozen een systeem toe te passen waarmee er naast een te certificeren NEN2535 brandmeldinstallatie, ook kan worden voldaan aan de eisen en functionaliteit van een NEN2555 230V rookmelder.

Hiervoor is geen bekabelingsaanpassing noodzakelijk. Om de systeembeschikbaarheid te waarborgen, is de nieuwe installatie gefaseerd in bedrijf gesteld. De nieuwe brandmeldcentrale is eerst naast de bestaande geplaatst, waarna per bouwdeel de melders zijn opgezet. Zo is de brandbeveiliging continu gewaarborgd gebleven in de nachtelijke uren.

WAT DE KLANT OVER DIT PROJECT VERTELDE

Door de goede communicatie tussen Goedwonen, Securicon en de Zorgboog is dit project binnen zeer korte tijd tot een uitstekend eindresultaat gebracht.

De zorgboog logo

De zorgboog

Securicon staat klaar om u te helpen

Support