Inbraakbeveiliging

Een inbraak in je bedrijf of woning gaat niet alleen over iemand die zich illegaal toegang verschaft tot je pand en je spullen steelt. Een inbraak heeft ook een grote emotionele impact. Het tast je gevoel van veiligheid aan en veel mensen houden er fysieke en psychische klachten aan over.

Bij bedrijven betekent diefstal van goederen bovendien derving van inkomsten. Ook je klant kan daar de dupe van zijn. Want inbraak kan er voor zorgen dat de levering van het bestelde product wordt vertraagd. En wat te denken van het verlies van belangrijke bedrijfsdocumenten of andere vertrouwelijke informatie?

In de meeste gevallen gaan inbrekers voor spullen die ze in een ommezien kunnen meenemen. Hoe langer de inbraakpoging duurt, hoe groter de kans dat ze hun poging staken.

Dat inbraak een serieus probleem is, blijkt wel uit het feit dat bijna veertig procent van de bedrijven met een inbraak te maken krijgt. Voor veel bedrijven is inbraak dan ook een grote kostenpost. Ook particulieren hebben hiermee te maken. In 2019 werd in woningen in Nederland maar liefst 39.580 keer ingebroken (cijfer: CBS).

Een goede inbraakbeveiliging is dus essentieel.

Wat is inbraakbeveiliging?

Inbraakbeveiliging is het geheel van maatregelen dat een inbraak bemoeilijkt. Daarbij kun je denken aan zaken als hang- en sluitwerk, toegangsbeheer, sleutelbeheer en detectieapparatuur. Om dat goed te regelen is het van belang dat je maatregelen neemt op zowel organisatorisch, bouwkundig als elektronisch vlak.

Voordelen van inbraakbeveiliging

Gemoedsrust
Voldoen aan de eisen van de verzekeringsmaatschappij
Kleinere kans op procesverstoring
Sterk verkleinde kans op inkomstenderving
Waardevolle bedrijfsgegevens beter beveiligd
Voorkoming van inbraak
Kleinere kans op succes bij inbraak
Verkleinen gevolgen vandalisme
Voorkomen vandalisme

Oplossingen

  • Inbraakalarmsystemen
  • Terreinbeveiliging
  • Camerasystemen
  • Toegangsbeheer
  • Kluisdetectie
  • Inbraakwerende onderdelen

 BORG-bewijs

Securicon is een zogenaamd erkend BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Dat wil zeggen dat we al onze inbraakbeveiligingssystemen opleveren met een BORG-bewijs. Daarmee kun je aantonen dat je alarmsysteem door deskundigen is aangelegd, betrouwbaar is en wordt onderhouden volgens de CCV-installatievoorschriften. Dit geldt voor zowel de bouwkundige als de elektronische maatregelen.Borg gecertificeerd beveiligingsbedrijf logo

Bij een BORG-bewijs horen strenge eisen. Elk inbraakbeveiligingsbedrijf dat dit waardevolle bewijs mag voeren, zoals Securicon, wordt elk jaar getoetst op zes criteria. Zo worden wij gecontroleerd op de levering van onze producten en/of diensten, maar ook op onze bedrijfsprocessen en de deskundigheid en betrouwbaarheid van ons personeel. Op die manier weet je zeker dat je pand uitstekend is beveiligd tegen inbraak en diefstal.

Op 3 augustus 2020 werd er door het CCV een nieuwe versie van het BORG-keurmerk gepubliceerd. Het nieuwe keurmerk is opgesplitst in 2 regelingen:

  • BORG-B (Bouwkundige inbraakbeveiliging)
  • BORG-E (Leveren van alarminstallaties).

Securicon is erkend voor beide regelingen.

Verzekeraars

Wist je dat verzekeraars een BORG-document kunnen eisen om er zeker van te zijn dat de beveiligingsinstallatie door een vakman is aangelegd? Je kunt die eis vinden in je polisvoorwaarden. De verzekeraar vraagt hierom bij maar liefst 95 procent van het mkb. Overigens bieden veel verzekeringsmaatschappijen een premiekorting als je een BORG-document hebt.

Meer weten?

Wil je meer weten over inbraakbeveiliging of wil je weten of je in aanmerking komt voor een BORG-bewijs? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag verder.

Securicon staat klaar om u te helpen

Support