Over ons

Securicon is een beveiligingsinstallatiebedrijf uit Gemert dat zich heeft gespecialiseerd in inbraakbeveiliging, branddetectie, toegangscontrole en cameratoezicht. Ook zorgen we voor service en onderhoud van alle systemen. Securicon bedient zijn klanten met een team van meer dan twintig werknemers. Daarbij garanderen wij een actueel kennisniveau door jaarlijkse bijscholing van onze medewerkers.

Certificeringen

Securicon is een BORG-gecertificeerd installatiebedrijf, zowel op elektronisch als bouwkundig niveau. Met een BORG-certificaat kunnen onze klanten aantonen dat hun alarmsysteem door deskundigen is aangelegd, betrouwbaar is en wordt onderhouden volgens de installatievoorschriften van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Daarnaast hebben onze monteurs en projectleiders allemaal een VCA-certificaat voor veilig werken.

Tevreden klanten

Securicon installeert beveiligingssystemen bij bedrijven in heel Nederland en België. Dat doen voor ongeveer 300 klanten per jaar uit voornamelijk het mkb en middenbedrijf. In ons werk streven we naar tevreden klanten die aan de hand van uitgebreide gesprekken een passende en werkbare maatwerk oplossing krijgen. Onze klanten komen uit uiteenlopende sectoren. Denk daarbij aan transport, retail, de maakindustrie, de agrosector, zorg en onderwijs.

Tevreden personeel

Om onze klanten tevreden te kunnen maken, zorgt Securicon voor gelukkige werknemers. Bij Securicon geven de medewerkers namelijk zelf invulling aan hun functie, hoeveel uren ze werken en op welke tijden. Dat doen ze in een functie waar ze blij van worden.

De geschiedenis van Securicon

2006

Bert van de Ven richt Securicon op. Hij vestigt het bedrijf in het centrum van Gemert en gaat zich richten op het installeren en onderhouden van beveiligingssystemen.

2007

Securicon werkt voortaan volgens de regelgeving van het CCV. Daarmee bewijst Securicon dat beveiliging zijn specialisme is en dat het de bijbehorende service en onderhoud van deze systemen biedt. Hetzelfde jaar krijgt Securicon een BORG-certificering. Vanaf dat moment is het bedrijf een erkend beveiligingsinstallateur.

2009

Het aantal en het soort opdrachtgevers groeit en Securicon neemt nieuwe medewerkers aan. Het pand in het centrum wordt daardoor te klein en het bedrijf verhuist naar het huidige pand op industrieterrein Wolfsveld in Gemert.

2013

Securicon verbetert zijn automatisering. Het ERP-pakket (software ter ondersteuning van alle processen) van Pluriform vervangt het zelfgeschreven ERP-pakket. Daarbovenop komt een toplaag van Bouwinfosys. Papieren werkbonnen zijn nu verleden tijd.

2016

Securicon neemt Installatiebedrijf Rutten in Cuijk over. De overname brengt nieuwe inzichten en kennis van nieuwe systemen met zich mee. Het stelt Securicon in staat verder te groeien.

2021

Securicon blijft doorgroeien. Het bedrijf heeft in de drie voorgaande jaren elk jaar het kantoor en het magazijn uitgebreid. Securicon is klaar voor een toekomst die in het teken staat van verdere groei.

Securicon is klaar voor een toekomst die in het teken staat van automatiseren en een maximale efficiëntie.

Securicon staat klaar om u te helpen

Support