Thermische camera

Hoe handig zou het zijn als er een camera bestaat die onder alle weersomstandigheden personen kan waarnemen? Met de innovatieve technieken van Hikvision op beveiligingsgebied is dit vandaag de dag mogelijk! Een thermische camera van Hikvision kan waarnemen in duisternis, mist, regen, sneeuw en andere omstandigheden waarin weinig tot geen licht is. 

Een thermische camera werkt niet zoals een normale camera met de herkenning van licht, maar met de herkenning van temperatuur en temperatuurverschillen. Ieder mens, dier of object straalt warmte uit en deze zijn waarneembaar voor een thermische camera.

Steeds vaker wordt er voor surveillance doeleinden naar thermische camera’s gevraagd omdat de kans op ongewenste meldingen veel lager is dan met een traditionele camera. Er zijn thermische netwerkcamera’s beschikbaar die eenvoudig te integreren zijn met video surveillance systemen. Hierdoor is de combinatie tussen thermische camera met verificatie of omgevingscamera mogelijk.

Toepasbaarheid
Thermische camera’s worden veelal gecombineerd met traditionele camera’s binnen de hekwerklijn om herkenning te verbeteren. Thermische camera’s zijn zeer geschikt als terreinbeveiliging voor bedrijfsterreinen en bouwplaatsen waar weinig licht en toezicht is.

Detectie
De software die gebruikt wordt voor de thermische camera’s is voorzien van intelligente analyse. De software geeft enkel een alarmering als personen bijvoorbeeld over een hekwerk heen klimmen maar niet als zij aan de buitenkant van het hekwerk lopen. 

Analyse
Thermische camera’s zijn verbonden op een videoserver die voorzien is van intelligente software. De server stuurt signalen naar een alarm management systeem of direct naar een meldkamer.

Hikvision_Thermal

Securicon staat klaar om u te helpen

Support