LPR Camera

Zijn uw huidige camera’s niet in staat om kentekenplaten te registeren en wilt u doorrijders definitief aanpakken bij uw tankstation? Een LPR (License Plate Registration) camera ook wel kenteken registratie camera is dan de oplossing! Een kenteken registratie camera is speciaal ontwikkeld om kentekenplaten te registreren. 

Een combinatie van resolutie, speciaal IR-filter en de sluitertijd zorgen ervoor dat kentekenplaten duidelijk in beeld komen. Reguliere infraroodcamera’s kunnen nauwelijks kentekenplaten registreren omdat het infrarood licht weerkaatst op de kentekenplaat. Een LPR camera is in staat om uitdagingen zoals autosnelheden, mist, nachtzicht en reflecterend kenteken materiaal eruit te filteren zodat een kentekenplaat altijd zichtbaar is. Een LPR camera is alleen geschikt voor het registeren van kentekenplaten. Voor een totaaloverzicht van een gebied dien je nog een aparte camera neer te hangen. 

Het automatisch registreren van kentekens is een aparte software module welke de kentekens opslaat in een database. In de database kan je eenvoudig op bijvoorbeeld tijdstippen of gedeelte van kentekens zoeken. De software kan daarnaast gekoppeld worden aan een slagboom bij een parkeergebied. Een kenteken kan op een white- of blacklist geplaatst worden zodat bij het inrijden van voertuigen toegang verleend of afgewezen kan worden. 

Hoe kentekenplaatherkenning u kan helpen

Situaties die vragen om kentekenregistratie kunnen zeer specifiek zijn, maar deze functie is ongelofelijk belangrijk als dat nodig is:

  • Een gebied beveiligen, zoals weegbruggen, wagenparkbeheer, tankstations, parkeergarages, bedrijventerrein
  • Bewaking van de gated-ingangen en het verkeer op de parkeerplaatsen
  • Volg het voertuig van een bekende verdachte
  • Handhaving van de parkeerwetgeving, met inbegrip van tijdslimieten of gereserveerde plaatsen

Hikvision LPR

Securicon staat klaar om u te helpen