Marijn en Jimmy officieel 1 jaar mede-eigenaar van Securicon!

Als je met oprichter Bert van de Ven in gesprek gaat, merk je al snel dat Securicon zijn kindje is. Hij praat met veel passie en trots over zijn bedrijf en zorgt voor een hoge betrokkenheid binnen het bedrijf. 

In 2022 krijgen twee medewerkers de kans om ‘zijn’ kindje verder uit te bouwen. Marijn en Jimmy stapten op 1 juli 2022 in als mede-eigenaar van Securicon. Deze week zijn ze 1 jaar ondernemer. Een mooie reden om deze twee heren aan jou voor te stellen. Want wie zijn Marijn en Jimmy eigenlijk? En wat is hun functie binnen Securicon?

 

Over Jimmy

Voorheen was hij als projectleider al vrij betrokken bij Securicon. Jimmy: “Dat heeft mede te maken met de platte organisatie.” Jimmy heeft er het afgelopen jaar vooral meer verantwoordelijkheden bij gekregen. Zo is hij eindverantwoordelijke voor het financiële stukje. Houdt hij zich bezig met logistiek, inkoop en een stukje verkoop. En deelt hij met Marijn HR (personeelszaken). 

Er komen veel meer vragen op hem af, van de kleinste onderwerpen tot grote meer belangrijke dingen. Hij veranderde van collega naar werkgever waar ook het voeren van functioneringsgesprekken op zijn agenda stond. Dat was voor iedereen dan ook wel even wennen. 

Zijn werkweken zijn structureel drukker geworden. Niet alleen doordat hij er op 1 juli een kindje (Securicon) bij kreeg. Maar ook thuis was het afgelopen jaar hectisch. Een verbouwing, een hoogzwangere vrouw verzorgen (Ja, hij werd twee keer vader ;-)) en ondernemer worden. Hij deed het allemaal. 

Waar hij voorheen sneller op privéstand sprong als hij naar huis ging, is dat nu wat moeilijker. 

Jimmy: “Mijn gedachten zitten meer bij het werk. Stiekem veel meer dan voorheen.” 

Als mede-eigenaar is hij bewuster geworden van het belang van medewerkerstevredenheid. In plaats van zijn vorige houding: “Niet lullen, maar poetsen.” Vindt hij het belangrijk dat iedereen doet wat hij/zij leuk vindt. Jimmy: “Liever dat we met z’n allen een goed gevoel aan een project over houden, dan dat we allemaal keihard moeten rammen om het klaar te krijgen.” 

Jimmy: “Ik vind het veel belangrijker dat iedereen het naar zijn zin heeft.”

Samen met Marijn en Bert vormt hij een topteam. Jimmy: “Bert heeft 16 jaar lang alles gedaan. Hij weet alles.” Als Jimmy ergens tegenaan loopt, probeert hij het zelf op te lossen. Bert is voor hem dan een goede sparringpartner. Iedere dinsdagavond komen ze met z’n drieën bij elkaar, zodat ze op dezelfde frequentie zitten én blijven. Jimmy: “We zijn het eigenlijk altijd wel met elkaar eens.”  

Jimmy: “Je doet het niet alleen”.

Daar waar Jimmy kennis te kort komt, bespreekt hij het met Bert of Marijn. Jimmy: “Het is niet zo dat ik als eindverantwoordelijke alles zelf moet doen. Ik heb altijd nog Bert en Marijn die met mij meedenken. Dat maakt het super fijn. Je doet het niet alleen.”

Als mede-eigenaar wil hij de komende jaren een efficiëntieslag maken. De ‘domme’ taken, die geen kennis of kunde vereisen, zo veel mogelijk automatiseren. Dus slimmer en efficiënter werken en processen versimpelen. Zodat ze met dezelfde mensen, betere projecten draaien en meer en beter klanten kunnen bedienen. 

Afgelopen jaar hebben ze hierin al een aantal successen behaald. Volgens Jimmy zijn deze successen nooit te schuiven onder één persoon. Bijna altijd wordt dit samen tot stand gebracht.

Over Marijn

Marijn zijn werkzaamheden zijn voor een groot deel hetzelfde gebleven. Hoewel hij nu wel meer verantwoordelijkheid op zijn schouders heeft. Zo houdt hij zich vooral bezig met het operationele gedeelte waarin ook de planning en personeelszaken vallen. En biedt hij een luisterend oor voor zijn collega’s. 

Ook Marijn neemt zijn werk nu vaker mee naar huis. Marijn: “Ik ben geneigd om thuis nog even wat te werken.” Toch voelt dat nu anders en ervaart hij het als een positieve verandering. 

Waar de aanloop vrij lang en hectisch was naar het ondernemerschap, zoals het regelen van verzekeringen, afspraken op papier zetten, naar de notaris, bankrekening regelen… hebben ze nu alles op de rit. 

Marijn: “Het gaat goed en we hebben een heel mooi én goed jaar achter de rug.”  

Marijn: “Als bedrijf hebben we een enorm succes behaald, door een mooie omzet te behalen. We hebben heel veel mooie projecten gedaan. Als bedrijf hebben we een hele mooie groei doorgemaakt afgelopen jaar.” 

Verder heeft Marijn zich afgelopen jaar flink ingezet voor personeelszaken. Elke collega heeft een functioneringsgesprek gehad. Volgens Marijn super belangrijk omdat een aantal collega’s al een paar jaar geen gesprek meer hadden gehad. Marijn: “Dat hebben we nu beter op de rit.” Voor Marijn toch wel een succes omdat er meer aandacht naar collega’s gaat en daar mooie en zinvolle gesprekken uitkwamen. Op de werkvloer werden zijn initiatieven dan ook gewaardeerd. Dit jaar staan de gesprekken weer op de planning! 

Marijn: “Hij deed dit eerst allemaal in zijn eentje.”

Als mede-eigenaar heeft hij meer respect gekregen voor Bert. Marijn:We hebben de verschillende vlakken nu allemaal verdeeld, maar eerst lag dat allemaal bij Bert. Dan zie je toch vanuit een andere hoek wat het allemaal inhoudt.” 

Daarnaast heeft Marijn geleerd om meer politiek te denken. Marijn: “Alles wat je zegt, daar wordt ook iets aangekoppeld.” Hij is iets voorzichtiger geworden met dingen zeggen. Marijn: “Want anders wordt het al snel als belofte gezien.” 

Wat Marijn nog graag wil leren? Marijn: “Op de juiste manier je werkdag indelen, zodat je jezelf niet voorbij loopt. Of mensen dingen belooft die je niet of moeilijk kan waarmaken.”

De samenwerking beschrijft Marijn als “boven verwachting goed”. Ook in privésfeer kunnen ze goed met elkaar opschieten. Natuurlijk zijn er weleens zakelijke discussies, maar daarna kunnen ze weer goed door één deur. Marijn: “Ik ben blij met de samenstelling van het management.”

Ook Marijn geeft aan dat ze komend jaar aan de slag gaan om processen efficiënter te maken. Er is op veel zaken nog een verbetering mogelijk en veel tijd te behalen. De focus zal dan ook liggen op een stukje automatisering. Maar ook het borgen van dingen die moeten gebeuren die nu onder de tafel worden geschoven, omdat het te druk is.

Marijn: “Op alle vlakken Securicon beter maken. Niet per se groter, maar vooral beter.” 

Ten slotte, voegt Marijn nog toe: “Ik ben vooral trots op het clubje wat we nu hebben. Een mooi team van mensen bij elkaar. Samen mooie dingen maken.”  

Securicon staat klaar om u te helpen