Inbrekers snel gepakt dankzij camera’s met Live View

Inbrekers snel gepakt dankzij camera’s met Live View.

Mede dankzij de inzet van Live View kon de politie twee mannen aanhouden, die hadden ingebroken bij een garagebedrijf op industrieterrein IJsseloord in Arnhem. Op de beelden was onder andere de auto te zien, waarmee de inbrekers wegreden, zo meldt het CCV.

Na de inbraakmelding keek de politie vanuit de meldkamer live mee naar de camerabeelden van het garagebedrijf. Deze beelden werden doorgezet door de particuliere alarmcentrale. De surveillancedienst was er al na 5 minuten en kon de verdachten na een korte achtervolging aanhouden.

Toename van camera’s
Volgens David Groen, teamchef van het Operationeel Centrum (meldkamer) in Oost-Nederland, gebeurt het steeds vaker dat verdachten dankzij Live View worden gepakt. “Steeds meer particulieren en bedrijven zijn met camera’s aangesloten bij een particuliere alarmcentrale. Door Live View zijn beelden direct beschikbaar op de operationele centra. Landelijk zien we dat het aantal aangesloten camera’s toeneemt en dat leidt dan ook vaker tot een aanhouding. Liveview is bedoeld om verdachten op heterdaad aan te houden.”

Tips voor ondernemers
Groen heeft op politie.nl ook nog wat tips voor ondernemers. “Zorg dat je systeem op orde is. Een goede kwaliteit van de beelden is belangrijk voor de bruikbaarheid voor de politie.” Daarnaast adviseert de politie ondernemers om zich niet alleen aan te sluiten bij een particuliere alarmcentrale die in verbinding staat met de politie, maar om ook te zorgen dat beelden van beveiligingscamera’s gedeeld kunnen worden. Deze alarmcentrales kunnen de beelden via Live View direct delen met het operationeel centrum van de politie. Er kan dan live meegekeken worden bij een alarmmelding.

Bron: beveiligingnieuws.nl

Nicky Opheij
Share
This