Slimme beveiliging voor een bedrijfspand

Met slimme beveiliging kan ook een bedrijfspand optimaal beveiligd worden. Behalve sensoren en camera’s is een totaal beveiligingssysteem aanbrengen een optie. Denk hierbij aan bewegingsmelders en sensoren op deuren om te beveiligen tegen inbraak, maar ook rookmelders en lekkagemelders. 

De beveiliging wordt ‘smart’ door de verschillende systemen met elkaar te laten communiceren, waardoor deze automatisch handelen en de optimale beslissing nemen op basis van standaarden en protocollen. Een groot voordeel van smart beveiliging is dat het bedrijf in dit geval op afstand te beveiligen is. Zo kan tijdens een avondje uit of zelfs tijdens de vakantie vanaf een andere locatie het alarm in- en uitgeschakeld worden en kan de status van de sensoren worden gecheckt. Met een startpakket is het mogelijk om de gewenste beveiligingsapparatuur in een keer aan te schaffen.

Installatie van smart beveiliging
De installatie van smart beveiliging kan in enkele gevallen zelf worden gedaan. Toch is het laten installeren door een professioneel bedrijf verstandiger. Zeker voor de verzekering. Deze stelt vaak een professionele installatie verplicht. Hier zijn kosten aan verbonden, die vaak zijn opgenomen in de prijs van het startpakket. Is dat een te hoog bedrag, dan kan daar eventueel geld voor worden geleend. Het is tenslotte een verstandige investering die het bedrijf beveiligt tegen inbraak en diefstal. Een nog veel grotere schadepost zou ontstaan als inbrekers binnen weten te komen, zonder opgemerkt te worden.

Opbouw
Slimme alarmsystemen zijn aangesloten op een centrale hub die in het pand staat. Vanuit de hub vindt communicatie plaats tussen de melders en sensoren. Ook zorgt de hub ervoor dat alle meldingen binnenkomen op de smartphone of tablet waarmee deze bestuurd wordt, dat er een internetverbinding is en dat een particuliere alarmcentrale gealarmeerd wordt op het moment dat het nodig is. Alle apparaten en sensoren worden draadloos verbonden met deze hub. Gebruikers kunnen de smart beveiliging vervolgens monitoren. Vaak wordt de startset geleverd met slimme sleutelhangers, afstandsbedieningen of bedieningspanelen. Hiermee kan de alarminstallatie gedeactiveerd en geactiveerd worden. Dit kan ook via een bijgeleverde app op de smartphone of tablet. Indien er camera’s geïnstalleerd zijn, zijn deze beelden te bekijken via de app. Zo’n app zorgt voor veel gebruiksgemak, omdat alle instellingen eenvoudig gewijzigd kunnen worden. Dit gaat zowel om de instellingen van het gehele alarmsysteem als de individuele instellingen per melder of sensor.
Het wordt aangeraden om te investeren in een degelijk smart beveiligingssysteem. Deze investering zorgt voor een grotere veiligheid in het bedrijf en daarnaast geniet de gebruiker van een hoog gebruiksgemak. Let wel, hoe completer het systeem, hoe hoger de initiële kosten. Geld lenen is een goede optie als er geen budget is voor een dergelijke slimme investering.


Bron: https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/advertorial-nieuws/slimme-beveiliging-voor-een-bedrijfspand

Securicon staat klaar om u te helpen

Support