Nieuwe serie full color-camera’s voor donkere omstandigheden

PG Security Systems presenteert als eerste een nieuwe generatie camera’s in de serie ColorVu van Hikvision. ColorVu 2.0 biedt volgens de distributeur 24/7 levendigere, kleurrijkere beelden en combineert voor het eerst 4K-kwaliteit en varifocale opties met full-colour.

Bij videobewaking is kleurgerelateerde informatie cruciaal voor het identificeren van details van gebeurtenissen. Vooral ’s nachts kan dat een uitdaging zijn. Conventionele camera’s met infraroodverlichting leveren alleen zwart-witbeelden voor nachtbewaking. Als gevolg hiervan kunnen mensen, voertuigen of andere belangrijke objecten moeilijker herkenbaar worden en opgaan in de achtergrond. ColorVu-technologie lost deze veel voorkomende uitdaging op. De camera’s produceren zelfs in extreem donkere omgevingen kleurrijke video’s, belooft Hikvision.

Best verkopende producten
“Sinds 2018, toen we de eerste generatie ColorVu-camera’s op de markt brachten, is dit een van onze best verkopende producten. De vraag naar camera’s die met weinig licht werken blijft toenemen in de beveiligingsindustrie. We zijn dan ook blij om te zien dat onze geüpgradede ColorVu 2.0-camera’s onze klanten een nog levendigere beeldervaring kunnen bieden”, zegt Frank Zhang, president van het International Product and Solution Centre bij Hikvision.

Verrijkte ColorVu-opties met 4K en varifocale camera’s
De ColorVu 2.0-camera’s bieden verrijkte opties met zowel Turbo HD (DF8T-serie / DF3T-serie / DF0T-serie) als netwerkproducten. De verrijkte ColorVu-serie kan voldoen aan een groot aantal klantbehoeften, van hoogwaardige producten tot budgetvriendelijke keuzes en slimme oplossingen. Hikvision heeft nu 4K ColorVu-camera’s in haar assortiment opgenomen, die kleurenbeelden met ultrahoge resolutie produceren. Met een betere beeldkwaliteit en rijkere details kunnen 4K ColorVu-camera’s worden toegepast in een nog breder scala aan scenario’s, waaronder stadions, luchthavens, havens en parkeerterreinen, waar duidelijke beelden met hoge resolutie nodig zijn.

Varifocaal
Daarnaast heeft Hikvision ook varifocale camera’s (de DF8T-Z-serie) toegevoegd aan ColorVu 2.0-modellen om 24/7 kleurenbeelden te creëren in alle brandpuntsafstanden. Met gemotoriseerde objectieven van 2,8 – 12 mm stellen ColorVu-varifocale camera’s gebruikers in staat om ’s nachts in te zoomen op kleurrijke beelden.

Verbeterde kleurrijke beeldvorming
De objectieven van ColorVu 2.0-camera’s hebben het F1.0-ontwerp met superopening behouden, waardoor vier keer zoveel licht de lens binnenkomt als bij conventionele camera’s (die over F2.0 beschikken). Het scherpstellen van high-definition camera’s met grote F1.0-diafragmaopeningen is technisch uiterst geschikt voor de industrie en vereist een zeer strikte en nauwkeurige productie. Hikvision heeft zijn geavanceerde Active Alignment (AA) -technologie toegepast bij de productie van ColorVu-camera’s om de afstelnauwkeurigheid binnen 4 pixels te brengen. Dat is zelfs kleiner dan 1/30 deel van een haar.

Nachtelijke kleuren
Ondertussen worden met geoptimaliseerde sensoren nachtelijke kleurenbeeldvorming van ColorVu 2.0-camera’s veel helderder weergegeven dan bij conventionele camera’s. Een nieuw 3D-algoritme voor dynamische ruisonderdrukking (DNR) helpt de camera’s om extra details op afstand duidelijk op te nemen en scherpere beelden te leveren. Bovendien zijn ColorVu 2.0-camera’s uitgerust met een zacht en warm aanvullend licht dat oplicht om kleurenweergave te garanderen, zelfs in omgevingen zonder licht.

Snel zoeken naar doelen met AcuSense-technologie
De meeste gebruikers van bewakingscamera’s hoeven zich alleen te concentreren op alarmen die worden geactiveerd door mensen en voertuigen, vooral ’s nachts. Deze onlangs uitgebrachte ColorVu-camera’s kunnen de geavanceerde AcuSense-technologie van Hikvision integreren om gebruikers te helpen zich alleen te concentreren op gebeurtenissen die belangrijk zijn voor de beveiliging. Gesterkt door deep learning-algoritmen, kunnen ColorVu-camera’s mensen en voertuigen onderscheiden van andere bewegende objecten zoals regen, bladeren en dieren. Alarmen worden alleen geactiveerd als het vooraf ingestelde type inbraak plaatsvindt. Met deze oplossing worden videoclips gesorteerd op personen- en voertuigcategorieën. Bovendien verbetert objectclassificatie de zoekefficiëntie aanzienlijk.


Bron: https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/productnieuws/nieuwe-serie-full-color-cameras-voor-donkere-omstandigheden

Securicon staat klaar om u te helpen

Support