Hikvision lanceert een nieuwe generatie AcuSense-producten

Camera’s worden steeds vaker als slimme detector ingezet. Met de nieuwste AcuSense-technologie kan dat met een nauwkeurigheid van zelfs 98 procent, belooft fabrikant Hikvision. Dat is te danken aan ‘deep learning’, waardoor de camera’s steeds beter gaan presteren.

“Hikvision introduceerde de AcuSense-producten in 2018, met het idee om intelligente alarmen en diensten voor het eerst beschikbaar te stellen aan kleine bedrijven en particuliere klanten”, zegt Frank Zhang, president van International Product and Solution Center bij Hikvision. “Kort gezegd stelt de AcuSense-technologie het beveiligingspersoneel in staat zich te concentreren op bewegingen van mensen en voertuigen, zonder afleiding door onbeduidende objecten. Zo kunnen ze efficiënter handelen, wat tijd en kosten helpt besparen.”

Verbeterde alarmnauwkeurigheid
De nieuwste Hikvision AcuSense-apparaten zijn ontworpen met een geüpgraded deep learning-algoritme, dat live videostreams analyseert en deze labelt als ‘mens’, ‘voertuig’ of ‘andere gebeurtenissen’. Degenen die als mens en voertuig zijn gemarkeerd, activeren alarmen voor beveiligingspersoneel, terwijl andere gebeurtenissen zoals regendruppels, dieren of de beweging van gebladerte bijvoorbeeld buiten beschouwing worden gelaten. Het resultaat is een opvallende vermindering van het aantal onnodige alarmen – nu met een nauwkeurigheid van bijna 98%. Op deze manier kan beveiligingspersoneel zich concentreren op echte beveiligingskwesties en actie ondernemen. Daarnaast worden gerelateerde video’s automatisch gesorteerd op categorie voor eenvoudiger zoeken.

Verbeterde bewegingsdetectie
Klanten die bekend zijn met bewegingsdetectie zullen ook de mogelijkheden van AcuSense-technologie waarderen, zo verwacht Hikvision. Zo zijn de AcuSense-producten ontworpen om de classificatie van mensen en voertuigen te integreren met bewegingsdetectie. Meer specifiek, wanneer beweging wordt gedetecteerd, analyseert het systeem of het al dan niet is geassocieerd met een mens of een voertuig en of een alarm moet worden geactiveerd. Dus wanneer gebruikers de bewegingsdetectiefunctie inschakelen, kunnen ze genieten van dezelfde alarmnauwkeurigheid die wordt geboden door de AcuSense-technologie van Hikvision.

Knipperlicht en tweerichtingsgesprek
Wanneer realtime afschrikking nodig is, biedt Hikvision ook cameramodellen met een knipperend licht en een auditieve waarschuwing. Zodra een alarm wordt geactiveerd, knippert het ingebouwde lampje. Tegelijkertijd kan beveiligingspersoneel communiceren met de persoon die het alarm heeft geactiveerd om hun autorisatie te bevestigen, dankzij de ingebouwde luidspreker en microfoon in de camera. Van belang is dat de nieuwste AcuSense-camera’s zelfs aangepaste audiotracks ondersteunen, die vooraf kunnen worden opgenomen voor verschillende omgevingen.

Hikvision lanceert een nieuwe generatie AcuSense-productenBetere prestaties in omgevingen met weinig licht
De nieuwste AcuSense-camera-objectieven zijn uitgerust met een opening tot F1.4. Zo kan meer licht de camera binnendringen, voor een optimale beeldhelderheid en betere prestaties in omgevingen met weinig licht.
In vergelijking met eerdere AcuSense-camera’s, breidt deze nieuwe generatie de doelclassificatieafstanden uit van 10, 15 of 22 meter tot 20, 25 of 30 meter, afhankelijk van het model.
Klanten kunnen kiezen uit 2 MP, 4 MP of 4K resoluties, evenals dome-, turret- en bullet-behuizingen om aan hun specifieke installatievereisten te voldoen.


Bron: https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/productnieuws/hikvision-lanceert-een-nieuwe-generatie-acusense-producten

Securicon staat klaar om u te helpen

Support