Van beveiligingsoplossingen naar customer experience

Dat is wat Eagle Eye Networks, Brivo en Spyke Security beloven tijdens de vakbeurs Facilitair van 29 tot en met 31 januari in de Jaarbeurs Utrecht. Zij zien het als uitdaging om van een ‘noodzakelijk kwaad’, zoals beveiliging vaak wordt beschouwd, een stuk verbetering van comfort en efficiency te maken.

“Het beveiligen van gebouwen was altijd een noodzakelijk kwaad, maar wordt inmiddels meer gezien als een zakelijke nood”, aldus Max van Riel van Eagle Eye Networks, een bedrijf dat volledig gespecialiseerd is in beveiligingsoplossingen in de cloud. “In plaats van beveiligen waarbij niemand ergens in kan, betekent het in ons geval juist bepalen wie, wanneer en waar iemand een gebouw binnen mag. In dit tijdperk van Internet of Things wordt alles met API’s verbonden en dit levert allerlei voordelen op. Met toegangsbeheer kunnen werknemers via enkel een app makkelijk de slagboom openen en de deuren van een kantoorpand beheren. Wanneer daar graag een videofragment bij is gewenst, kan dit door eenvoudig een cloud-camera te koppelen zodat er bij ieder event ook video wordt opgenomen.”

Op afstand beheren
Aangezien alles in de Cloud staat, kan de beheerder op ieder moment bepalen wanneer een persoon een deur mag openen, bijvoorbeeld alleen de voordeur tijdens werkuren en niet in het weekend of ’s avonds. Als de beheerder dit wil veranderen is dat met één druk op de knop geregeld. Er is geen noodzaak om naar kantoor te gaan waar de server staat, want met een cloud-oplossing is het mogelijk om dit op afstand te beheren. Dit geldt voor zowel panden dichtbij, maar ook voor panden aan de andere kant van de wereld. Wie veel kantoren heeft met honderden werknemers, maakt eenvoudig een koppeling met het HR-platform, waardoor het toegangsbeheer altijd up-to-date is. De gebruiker kan zelf videobeelden bekijken bij events, maar dat buiten werktijd ook uitbesteden aan Spyke Security. Vanuit de meldkamer zijn ook de deuren te bedienen, als er bijvoorbeeld ’s nachts een monteur naar binnen moet om iets te herstellen. “Eagle Eye Networks, Brivo en Spyke leveren op deze manier een echte Cloud Security Platform. Iedere partij focust zich op een ander onderdeel, maar tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de beveiliging vlekkeloos wordt geïntegreerd in het facility management van een gebouw en daarmee een volwaardige customer experience biedt aan klanten”, aldus Van Riel.


Bron: https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/bedrijfsnieuws/van-beveiligingsoplossingen-naar-customer-experience

Securicon staat klaar om u te helpen

Support