Security in the cloud op punt om door te breken

Eagle Eye Networks en Brivo organiseerden woensdag een bijzonder evenement in het kader van de ontwikkelingen in de cloud en security. Onder het motto ‘Het hockeystick-effect in Cloud Security’ werd alles verteld over de huidige stand van zaken in Cloud Video Beveiliging en Cloud Toegangscontrole.

De hockeystick zelf is bekend vanuit de sport en het hockeystick-effect is een term uit de zakenwereld. Het komt erop neer dat een nieuwe ontwikkeling vaak veel tijd nodig heeft om geaccepteerd te worden, waarna ineens een reusachtige groei optreedt. Een bekend voorbeeld uit de beveiligingsindustrie is de IP-camera. De eerste jaren geloofde niemand dat deze een succes zou worden en inmiddels heeft deze technologie de analoge camera praktisch verdrongen. Zo gaat het volgens Eagle Eye Networks ook met cloud gebeuren.

Integraal
Tot nu toe hield Eagle Eye Networks zich bezig met cameratoezicht in de cloud, maar met de introductie van Brivo in de Benelux is daar toegangsbeheer bij gekomen. Tijdens het evenement werd getoond hoe beide technieken integraal te combineren zijn. Bijvoorbeeld om camerabeelden te krijgen als een deur te lang open blijft staan of als iemand met een ongeldige pas toegang probeert te verkrijgen. Speciaal hiervoor was Steve van Till, founder en CEO van Brivo vanuit de VS naar Nederland gekomen.

Innovaties
Over wat de cloud voor videotoezicht kan bieden, vertelde Rishi Lodhia. De algemeen directeur van Eagle Eye Networks EMEA heeft de videobeveilingsindustrie al meerdere malen van innovaties voorzien. Zo ontwikkelde hij niet alleen een van ’s werelds eerste cloud-based videobeveilingsplatforms ontwikkeld (CameraManager), maar ook de eerste 4G/LTE videobeveilingscamera. De nieuwste ontwikkelingen werden toegelicht door Jeroen Alberts en Ed Broeders van Eagle Eye Networks en Brivo.

Toepasselijk
Als locatie was heel toepasselijk het hockeystadion van het damesteam van ’s Hertogenbosch gekozen. Hoofdcoach Raoul Ehren hield een interessant betoog over de andere betekenis van de hockeystick. De trainer staat al 20 jaar aan de top van zowel het Nederlandse als internationale hockey en won in totaal dertien landstitels. De dag werd afgesloten met een rondleiding door het stadion en een walking dinner.


Bron: https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/bedrijfsnieuws/security-in-the-cloud-op-punt-om-door-te-breken

Securicon staat klaar om u te helpen