Risicomonitor Woninginbraken 2018

Voor het eerst heeft het Verbond van Verzekeraars bijgehouden op welke weekdagen er het vaakst ingebroken wordt. De uitkomst mag nauwelijks een verrassing heten: de meeste woninginbraken vinden plaats in het weekend. In de nieuwste Risicomonitor Woninginbraken is te zien dat op vrijdag en zaterdag 15 procent vaker ingebroken wordt dan op doordeweekse dagen. Het totale aantal inbraken in Nederland neemt wel af.

Inbrekers houden van het weekend: meeste claims op vrijdag en zaterdag

Het zal de Risicomonitor Woninginbraken voorlopig nog niet vergaan zoals de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc), dat zichzelf binnenkort opheft vanwege te weinig diefstal. De inbraakcijfers van het Verbond gaan over 2017. In dat jaar waren er nog steeds 60.747 claims op de inboedel- en opstalverzekering naar aanleiding van een inbraak of inbraakpoging. In vergelijking met 2016 (63.922) is dat wel een daling van 5 procent.

Feitjes

Nog wat feitjes: de veiligste provincie van Nederland is Friesland met slechts 45 inbraken per 10.000 huishoudens. In Limburg is de kans op een geforceerd raam het grootst met bijna 109 inbraken op 10.000 huishoudens. Van alle steden met meer dan 50.000 inwoners heeft Groningen het laagste risico op inbraak (50). In Almere krijgen ze gemiddeld 2,5 keer vaker ongenode gasten (126).

Nieuwjaar

En als vanouds blijft oud en nieuw dominant aan kop van de inbraakstatistieken. De woonverzekeraars kregen samen 439 inbraakclaims binnen met 1 januari als schadedatum, tegenover gemiddeld 166 op een andere dag in het jaar.


Bron: https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/meeste-inbraken-rond-de-feestdagen/

Securicon staat klaar om u te helpen

Support